komerční obilný mlýnek Jumbo
Kamenný obilný mlýnek Jumbo je určen k přípravě čerstvé celozrnné mouky v obchodě se zdravou výživou, restauraci nebo v profesionální kuchyni. Zvládne umlít až 14kg celozrnné mouky za 40 minut v nepřerušeném provozu. Mlýnek je vybaven termální pojistkou, která cca po 40 minutách motor mlýnku automaticky vypne (po cca hodinové přestávce je mlýnek připraven pokračovat). Pomocí regulační páky je možné regulovat stupeň jemnosti mletí mouky. Komerční obilný mlýnek Jumbo umožňuje mletí všech druhů obilovin. Navíc je vybaven zařízením pro uchycení pytle, aby bylo možné mouku rovnou skladovat.
Hodnocení zákazníků
Zatím bohužel žádný z Vás tento mlýnek nehodnotil, takže buďte první nebo si budeme muset něco vymyslet! :-)
Specifikace
- Měřítko rychlosti mletí: 350g/min
- Kapacita násypky: 3000g
- Průměr mlecího kamene: 130mm
- Výkon motoru: 750W
- Hlasitost: ca. 72db
- Hmotnost: 32,0kg
- Rozměry v mm (v/š/h): 560/455/280
- Záruční doba: 2 roky
Tělo mlýnku je z bukové překližky ( impregnovaný povrch ).
Vaše hodnocení

Kamenný obilný mlýnek Jumbo s většími mlecími kameny, výkonnějším motorem a objemnější násypkou je přímo určen pro komerční využití.
Doporučujeme na:
pšenice, žito, ječmen, pohanka, proso, rýže, amarant, jáhly, špalda, kukuřice
Nevhodný na:
olejnatá semena a mokré materiály
Mleté plodiny by měly být očištěné a co nejsušší. Doporučujeme zrna den předem dosušit (např. radiátor ústředního topení). Pokud budete mlít vlhčí obilí, melte na “hrubo”.
Všechny KoMo elektrické obilné mlýnky mají velice pevné a tvrdé kameny složené ze směsi keramiky a korundu. Materiály jsou ztaveny za vysokých teplot ve vypalovací peci. Při výrobě této směsi vznikají ve výsledném materiálu vzduchové kapsy, díky kterým zůstává povrch stále hrubý. Usazení kamenů formuje mlecí komora vytvořena z plastu, který je netečný vůči potravinám. Speciálně vyvinuté elektrické motory poskytují dostatečně silný výkon, a zároveň velmi tichý chod. Dřevo na výrobu mlýnku je získáváno z ekologicky obhospodařovaných lesů a chráněno organickými rostlinnými oleji. Pouze to nejlepší bukové dřevo je pečlivě vybíráno pro výrobu každého z mlýnků. Jemnost mouky je možné průběžně regulovat od hrubé až po velmi jemnou.
Ať už máte ječmen, jáhly, kukuřici, rýži, žito, pšenici nebo špaldu, vše proměníte na nejjemnější mouku, která je ideální pro všechny Vaše potřeby pečení. Na hrubo je možné mlít i mastnější suroviny jako je např. oves a sója. Můžete umlít i mořskou sůl, sušenou zeleninu, houby (musí být dokonale vysušené) a různé druhy koření nebo kávu.
A co je nejdůležitější? Mlýnky produkují i tu nejjemnější mouku bez přehřívání zrna. Udržováním nízké teploty během procesu mletí jsou chráněny všechny enzymy, oleje a vitamíny. Kompaktnost dělá z mlýnků cenný nástroj pro každého, kdo si rád užívá radosti zdravé kuchyně.














