mlýnek na obilí FidiFloc 21

Naše hodnocení


Chytrá kombinace pro přípravu čerstvé mouky a čerstvě rozmačkaných vloček. FidiFloc 21 spojuje technologii elektrického mlýnku Fidibus 21 s mechanickým vločkovačem FlicFloc. Mlýnek je vhodný pro mletí všech typů obilovin s výjimkou kukuřice. Ruční vločkovač je určen pro každodenní pohodlnou přípravu čerstvých ovesných vloček. Silný 250wattový motor umele
100 g jemné mouky za minutu, zatímco mechanická vločkovací jednotka připraví 80-100 g vloček za minutu. Jednoznačně cenově výhodný přístroj oproti zakoupení každé kombinace zvlášť.

Poznámka:
Pokud budete používat mlýnek pro mletí kukuřice nebo rýže, doporučili bychom vám silnější model s 360wattovým motorem a většími mlecími kameny.

Specifikace


Mlýnek

  • Měřítko rychlosti mletí: 100 g/min
  • Kapacita násypky: 850 g
  • Průměr mlecího kamene: 75 mm
  • Výkon motoru: 250 W
  • Hlasitost: ca. 70 db
  • Výška misky u výsypky: 120 mm

Vločkovač

  • Měřítko rychlosti drcení: 80-100 g/min
  • Kapacita násypky: 100 g
  • Drtící segmenty: válce z nerezové oceli
  • Výška misky u výsypky: 80 mm

  • Hmotnost: 8,7 kg
  • Rozměry v mm (v/š/h): 343/276/154
  • Záruční doba: 12 let


Tělo z bukové překližky, násypka a víko z čistého bukového dřeva (impregnovaný povrch).

Chcete získat čerstvou celozrnnou mouku té nejjemnější zrnitosti? Podívejte se také na KoMo elektrické síto.

Hodnocení zákazníků

Zatím bohužel žádný z vás tento přístroj nehodnotil, takže buďte první nebo si budeme muset něco vymyslet! :-)

Vaše hodnocení

1

FidiFloc 21 je kombinace mlýnku Fidibus 21 s vločkovačem FlicFloc. Elektrický mlýnek s ručním vločkovačem v jednom přístroji umožňují mlít celozrnnou mouku a vyrábět obilné vločky současně.

Mlýnek

Doporučujeme na:

pšenice, žito, ječmen, pohanka, proso, amarant, jáhly, špalda

Nevhodný na:

rýže, kukuřice, olejnatá semena a mokré materiály

Mleté plodiny by měly být očištěné a co nejsušší. Doporučujeme zrna den předem dosušit (např. radiátor ústředního topení). Pokud budete mlít vlhčí obilí, melte na “hrubo”.

Vločkovač

Doporučujeme na:

oves

Nevhodný na:

kukuřice, mák, sezam

Oves obsahuje přírodní tuky a zabezpečuje vynikající vločky. Jiné druhy obilí obsahují méně vody a tuků, proto je vhodné zrna před zpracováním propláchnout pod tekoucí vodou a nechat vsáknout potřebnou vlhkost.

logo Všechny KoMo obilné mlýnky mají velice pevné a tvrdé kameny složené ze směsi keramiky a korundu. Materiály jsou ztaveny za vysokých teplot ve vypalovací peci. Při výrobě této směsi vznikají ve výsledném materiálu vzduchové kapsy, díky kterým zůstává povrch stále hrubý. Usazení kamenů formuje mlecí komora vytvořena z plastu, který je netečný vůči potravinám. Speciálně vyvinuté elektrické motory poskytují dostatečně silný výkon a zároveň velmi tichý chod. Dřevo na výrobu mlýnku je získáváno z ekologicky obhospodařovaných lesů a chráněno organickými rostlinnými oleji. Pouze to nejlepší bukové dřevo je pečlivě vybíráno pro výrobu každého z mlýnků. Jemnost mouky je možné průběžně regulovat od hrubé až po velmi jemnou. Jednoduše otočíte násypkou a vyberete si na stupnici požadovanou hrubost mouky.

Ať už máte ječmen, jáhly, kukuřici, rýži, žito, pšenici nebo špaldu, vše proměníte na nejjemnější mouku, která je ideální pro všechny Vaše potřeby pečení. Na hrubo je možné mlít i mastnější suroviny jako je např. oves a sója. Můžete umlít i mořskou sůl, sušenou zeleninu, houby (musí být dokonale vysušené) a různé druhy koření nebo kávu.

A co je nejdůležitější? Mlýnky produkují i tu nejjemnější mouku bez přehřívání zrna. Udržováním nízké teploty během procesu mletí jsou chráněny všechny enzymy, oleje a vitamíny. Kompaktnost dělá z mlýnků cenný nástroj pro každého, kdo si rád užívá radosti zdravé kuchyně. Všechny mlýnky jsou podporovány 12letou zárukou, ale vydrží mnohem déle. Přístroje s atraktivním designem pro vaší kuchyňskou linku.

Vyberte si dárek:

Skladem

10 490,- Kč
Vložit do košíku
 
Košík
Váš košík je prázdný

Denně čerstvá celozrnná mouka s mlýnky KoMo

Již více než 30 let se rakouská firma KoMo zabývá výrobou kamenných ručních a elektrických mlýnků na obilí, díky kterým získáte celozrnnou mouku zaručeně čerstvou a umletou mezi kameny. Taková čerstvě umletá mouka krásně voní, skvěle chutná a jsou v ní zachovány všechny živiny i kvalitní nenasycené mastné kyseliny. Můžete si umlít jakoukoliv mouku - špaldovou, žitnou, pohankovou, kamutovou, pšeničnou, kukuřičnou nebo třeba rýžovou.

Mohlo by vás zajímat: Sháníte kvalitní odšťavňovač nebo mixér? | Výběr nejlepších sušiček potravin! | Upečte si pravý kváskový chléb v domácí pekárně.