Kontaktní informace

Mipam bio s.r.o.

Rudolfovská tř. 1994/11
370 01 České Budějovice

IČO: 25150286
DIČ: CZ25150286

Zelená linka: +420 800 110 990
Telefon: +420 386 351 961
Mob. telefon: +420 776 584 237
Fax: +420 386 351 963

E-mail: info__at__mlynky.cz

Otevírací doba
Po - Čt: 8:00 - 16:00 hod
Pá: 8:00 - 13:00 hod
So - Ne: -zavřeno-

Recepty

Celozrnný chléb

  • 125g ovesných vloček
  • 370g celozrné mouky
  • 300ml podmáslí
  • 5ks nadrcených vlašských ořechů
  • hrst slunečnicových semínek
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 čajová lžička jedlé sody
  • 1 polévková lžíce medu
  • 1 polévková lžíce sezamových semínek

Všechny suroviny smícháme a vypracujeme těsto. Vytvarujeme chléb a dáme na plech s pečícím papírem. V předehřáté troubě pečeme chléb po dobu 60 minut, při teplotě 220°C. Během pečení můžeme teplotu snížit.



Celozrnné muffiny

  • 125g hladké mouky
  • 125g celozrnné mouky (pšeničná, žitná, špaldová)
  • 85g cukru
  • 1x prášek do pečiva
  • 1x vejce
  • 230g bílého jogurtu
  • 3 lžíce oleje

Nejprve smícháme jogurt s vejcem a olejem. Dále si připravíme směs z hladké a celozrnné mouky, cukru a prášku do pečiva. Sypkou směs postupně přimícháme do jogurtové směsi, až vznikne celkem tuhé těsto. Těsto vystačí asi na 12 muffinů. Formy na muffiny plníme těstem asi do ¾. V předehřáté troubě pečeme muffiny po dobu 20 minut, při teplotě 180°C.

Tip:
Jako náplň muffinů můžeme použít marmeládu nebo nutelu.



Celozrnné sušenky

  • 1x hrnek mandlí
  • 1x hrnek ovesných vloček
  • 1x hrnek celozrnné mouky
  • ½ hrnku rostlinného oleje
  • lžička skořice
  • špetka soli
  • 1x prášek do pečiva
  • 1/3 hrnku medu

Rozmixované mandle a ovesné vločky smícháme s celozrnnou moukou, solí, skořicí a práškem do pečiva. Dále přidáme olej a med. Výslednou směs dobře promícháme. Z těsta tvoříme hrudky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Dáme péct do středně vyhřáté trouby.

Tip:
Do hrudek uděláme prstem dolík, který vyplníme marmeládou.



Špaldový koláč s jablky

  • 300 g hladké špaldové mouky
  • 4 žloutky
  • 4 bílky
  • 150 g másla
  • 150 g cukru
  • 1 vanilka
  • 200 g oloupaných a hrubě nakrouhaných jablek
  • 100 g rozinek (sultánek)
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka soli
  • kůra z 1 citronu

Všechny suroviny kromě bílku smícháme na těsto a nakonec jemně zapracujeme sníh. Těsto rozetřeme na plech a upečeme. Ještě teplé, ale ne horké potřeme zavařeninou. Posypeme strouhaným kokosem nebo ořechy a hustě pokapeme čokoládou.

Košík
Váš košík je prázdný

Denně čerstvá celozrnná mouka s mlýnky KoMo

Již více než 30 let se rakouská firma KoMo zabývá výrobou kamenných ručních a elektrických mlýnků na obilí, díky kterým získáte celozrnnou mouku zaručeně čerstvou a umletou mezi kameny. Taková čerstvě umletá mouka krásně voní, skvěle chutná a jsou v ní zachovány všechny živiny i kvalitní nenasycené mastné kyseliny. Můžete si umlít jakoukoliv mouku - špaldovou, žitnou, pohankovou, kamutovou, pšeničnou, kukuřičnou nebo třeba rýžovou.

Mohlo by vás zajímat: Sháníte kvalitní odšťavňovač nebo mixér? | Výběr nejlepších sušiček potravin! | Upečte si pravý kváskový chléb v domácí pekárně.